Un stil de viață sănătos: motivația, nevoile sociale și de context

Lorena Gonzalez, Doctor în Psihologie, Sănătate, membru al secției de studiere a Psihologiei Sportului Universitatea de València (UIPD) și este în prezent profesor la Facultatea de Științe medicale a Universității de studii Europene din Valencia; a avut, miercuri, o prelegere despre stiluri vidasaludables, în care vorbesc despre stării de sănătate, disconfort și o corelație de sănătate.

Stilul de viață înseamnă „formă de viață, bazat pe interacțiunea dintre condițiile de viață în sens larg și individuale, modele de comportament în funcție de social-culturale de factori și caracteristici individuale”, așa cum Gonzalez. Acest model de comportament relativ stabile de indivizi sau de grupuri, se menține o strânsă legătură cu sănătatea, în măsura în care noțiunea că aveți sănătate vor fi tratate cu un anumit stil de viață, cât de sănătos sau nu sănătos.

Unele dintre variabilele existente, în ceea ce privește stilul de viață

Forma generală a vieții, bazată pe interacțiunea dintre condițiile de viață în sens larg și modele de comportament individuale

foto13Dar de sănătate are mai multe definiții, în plus, Gonzalez a menționat în discursul său că acest concept se referă la „cea mai bună la nivel fizic, psihologic și social, și a capacităților funcționale, care permit factori social în care trăiește individul este absorbit și colectiv”. Astfel, sănătatea este многофакторным prin natura sa, implică mai multe dimensiuni, și implică un proces continuu, ale căror capete vor constitui negativă și cea pozitivă -ceea ce se înțelege ca, bunăstarea.

Unele dintre variabilele existente, în ceea ce privește stilul de viață în ceea ce privește sănătatea sunt:

 • Bidimensional:
 1. Health promoting behaviours (Practica regulat de activitate fizică, alimentația corectă, utilizarea centurii de siguranță).
 2. Problem behaviours (Tutun, alcool, timpurie, începutul vieții sexuale).

În acest sens, experiența de viață disconfort împing, că oamenii doresc să protejeze sănătatea sau să se angajeze în comportamente riscante. Prin urmare, bunăstarea este o persoană fizică și o stare emoțională pozitivă, cu o mare capacitate de a se bucura și de a găsi probleme în viață, și să aibă o strategie corespunzătoare pentru a depăși dificultățile. Astfel, acest concept poate fi persoana care:

 • Căutare de distracție în detrimentul durere. Satisfacția cu viața (conform viziunii Hedónica sau subiectiv de bunăstare)
 • Nevoia de realizare de sine, legată de stima de sine (conform viziunii Eudaimónica sau psihologică).

Pe de altă parte, o tulburare presupune fizică și psihică, starea de rău care poate include sentimente de anxietate, depresie, sau semne de boală fizică. Lor de indicatori ar fi fost atașament negativ (negativ starea emoțională) și Burmout (epuizarea fizică și emoțională, un sentiment de ineficiență și atitudinea desprecocupada și cinic în ceea ce privește implicarea în activități).

Tulburare reprezintă o stare mentală și fizică negativ, care pot include sentimente de anxietate, depresie, sau semne de boală fizică

În plus, коррелятов care există între a stării de sănătate și disconfort în teoria auto-determinare sunt:

 • Motivarea

De ce comportamentul nostru, reflectat în modul în care se comportă oamenii, că ei cred și cum se simt referitor la orice aspect.

 • Nevoile

Nevoile psihologice de bază de substanțe nutritive necesare pentru creștere, integritatea și bunăstarea. În plus, ele sunt înnăscute, universale și constante de-a lungul evoluției.

 1. Competența: experiența de a acționa în mod eficient cu mediul și de a satisface cerințele externe.
 2. Autonomie: experiență de selecție și sentimentul de a fi inițiatorul propriilor acțiuni.
 3. Relația: sentimentele asociate cu alții și de a fi înțeles de către aceștia.
 • Contextul social

Afectează forma, în care oamenii se simt, mai ales tineri, care în domeniul de studiu Gonzalez. Prin urmare, atunci când este vorba despre un context social, se referă, în special, la procesul de socializare, care este dat de-a lungul vieții, prin care omul dobândește opinii, credințe, obiceiuri, valori, roluri și așteptări de la cultură sau grup social. Efectul de bază ale entităților de socializare:

 1. Familia este cea mai importantă instituție. Îi însoțesc pe copii, îi ajută financiar și acționează în calitate de modele.
 2. Scoala: sunt importante mijloace de stimulare a abilităților de viață sănătos prin practicarea exerciții fizice, în cazul în care elevii pot dobândi în procesul de învățare și dezvoltare de aptitudini fizice.
 3. Prieteni: o mare importanță în adolescență. Are loc dezvoltarea valorilor comune și se stabilesc obiceiuri sănătoase sau de comportament, însoțită de risc.
 4. Mass-media: presa, radio, televiziune și așa mai departe

foto14

Prin urmare, contextul social al individului, care este urmată de nivel, care are motivația și satisfacția în principalele psihologice comporta său de bunăstare sau de disconfort.

În concluzie, este important să se mențină un stil de viață sănătos în rândul tinerilor. Experiența stării de sănătate în aceste vizează adoptarea de modele de comportament, de stil de viață sănătos.

Este important să se mențină un stil de viață sănătos tineretului

În schimb, experiența, disconfort la tineri sunt legate de dezvoltarea comportamentale factori de risc. În plus, potrivit lui Gonzalez, „contextul social are o mare influență asupra dezvoltării stării de sănătate, stare de rău și de comportament în ceea ce privește sănătatea”, deoarece contribuie la motivația de calitate și asigură nevoile de bază nevoile psihologice de bază.